Auto Blubber Woudrichem 1 2 Spijk 2

07-08-2011 - GENDRINGEN

Na een zeer natte Zaterdagmiddag met meer dan 30 mm regen op de baan van de ASVG werdt de baan op zondag toch goed bevonden om de cross door te laten gaan. Bij aankomst werden alle rijders het rennerskwartier opgesleept om alles sneller te laten verlopen, wat zeer goed uitwerkte in ons geval omdat wij mooi op tijd aanwezig waren.

Na het opbouwen van de tent en het inschrijven heb ik de baan verkend en zag dat er op enkele plassen na de baan er zeer goed bijlag, alleen was de bovenlaag redelijk drassig op een paar stukken.

Na het wachten op de wedstrijd lijsten, wat heel lang duurde, waren er in de Toerwagenklasse 14 inschrijvingen, wat betekende dat iedereen ook naar de finale kan gaan (indien het materiaal heel blijft).

In de 1e manche moest ik op plaats 4 van de 2e rij starten. Door de natte bovenlaag had ik voor hele lage ruitbanden gekozen. Deze keus beviel goed want ik kon als 3e de 1e bocht induiken, na een goed gevecht met Winkelhorst in de Mazda 323 en Danny Besseling in de BMW werd ik als 3e afgevlagt.

De 2e manche moest er vanaf de 3e rij vertrokken worden en weer was de start ouderwets, alleen kreeg ik na een 20 meter een grote klont klei van Jan van Eerden op mijn hoofdstroomschakelaar waardoor de Lancia stil viel, maar door snel handelen had ik de auto weer snel aan het rijden en de inhaalslag kon beginnen. In 3 ronden konden meerdere langzamere deelnemers worden ingehaald (waarvan 5 in de eerste ronde) en uiteindelijk kon ik toch nog als 4e over de Finish komen.

De 3e manche kon ik eindelijk alles geven vanaf de 1e startrij, de start   van Winkelhorst was iets beter, maar ik kon hem goed op de bumper blijven. In ronde 3 kwam v Eerden na een stuurfoutje van mij binnendoor en door zijn inhaal-manoeuvre op Winkelhorst, kon ik Winkellhorst ook weer inhalen en zodoende  als 2e eindigen.

Door de 3e, 4e en 2e plaatsen in de manches werdt ik als 3e geklasseerd naar de finale achter winkelhorst en v. Eerden. Na een iets mindere start ging ik als 4e de 1e bocht in achter v. E|erden, Winkelhorst en Besseling. Door de betere wegligging avan de Lancia kon ik de 3e plaats direct weer terugpakken van Besseling en kon de jacht beginnen op de Mazda van Winkelhorst. Door het uitvallen van Besseling was de druk vanaf achteren weg en was de focus geheel op de Mazda gericht en zodoende kon ik enkele fouten van Winkelhorst ontdekken en maakte daarvan in de 4e ronde gebruik van door hem op een snellere lijn in de 1e bocht binnendoor voorbij te steken. Een ronde later valt Winkelhorst met pech uit en reed ik tussen v. Eerden op 1 en equipe Arkes op 3 de finale op een gecontroleerde manier uit.

Resume; EINDELIJK weer een wedstrijd zonder problemen en zo kunnen wij met een goede generale en een gerust hart op naar Ruurlo voor de volgende NK aanstaande Zaterdag de 13e Augustus.

Groeten en tot de volgende wedstrijd; Erwin  

 

« Terug naar overzicht