Auto Blubber Woudrichem 1 2 Spijk 2

09-04-2012 - Meddo 2012

Na een zeer geslaagde testbankafstelling was het de hoogste tijd om de eerste wedstrijd te gaan rijden. Deze wedstrijd werdt afgelopen maandag in meddo verreden op de tweede Paasdag. Na het goede weer van de eerste paasdag was er op de tweede paasdag alleen maar regen, regen en nog eens regen, maar toch gingen we s`morgens vol goede moet richting Meddo.

Na het opzetten van de tent- die heel hard nodig was- was er nog tijd genoeg om even naar de concurentie te gaan kijken. Maar aangeziens er veel wedstrijden op deze dag waren viel de concurentie tegen, er waren er met mij erbij totaal 6 in de Toerwagenklasse.

In de eerste manche moest ik in de laatste rij starten wat ik geheel niet erg vond, omdat met het hogere vermogen en de nieuwe versnellingen het toch een testwedstrijd was. Echter lag ik na 2 ronden al op de 3e plek en het wedstrijd instinct kwam alweer naar voren. In de laatste 2 ronden was het nog even proberen om de nr2 in te halen, maar door de natte en losse grond had ik in de laatste bocht te weinig grip om  hem nog in te halen. Toch was de 3e plak mooi meegenomen.

In de tweede manche liet een directe concurent uit de NK weer van zich zien. Na een verkeerde banden keus in de eerste manche had Paus nu wel het goede rubber onder de auto liggen. Zodoende was hij na het uitvallen van het Kermit team nog de enige grote concurent en ging de tweede , derde manche en de finale bijne identiek; ik te weinig grip in de laatste bocht en Paus genoeg grip. Eindconclusie na de finale Paus 1, ik 2, Snippe 3en de rest uitgevallen. Het was geen spannende dag maar wel een mooie testdag om alles te controleren.

Nu nog enkele aanpassingen en we kunnen op naar de eerste NK in Haarle op de 21e April.

Gr Erwin Polman

« Terug naar overzicht