Auto Blubber Woudrichem 1 2 Spijk 2

15-05-2011 - AALTEN

Op een voor mij nieuwe lokatie in Aalten werdt de RAMO wedstrijd van Aalten gehouden.

Na in het verleden op de bekende zandbaan van Aalten te hebben gereden is de wedstrijdbaan vorig jaar al verplaatst naar de andere kant van het achterhoekse dorp. de ondergrond van de baan was tijdens het looprondje over de baan van alles wat, klei en een mengeling van klei en zand. In een startveld met 16 auto`s werd er in 2 groepen gestart en de tegenstand was net als in Keijenborg redelijk hoog.

1e Manche;

Vanaf  de 2e startrij startend was de lancia met een zeer nette kopstart door de rest niet bij te houden, enkel Gerben Paus in zijn "Just(y) for fun" kon het tempo redelijk volgen, maar kwam toch net te kort. Waardoor de 1e plaats over de gehele 1e manche niet in gevaar is geweest.

2e manche;

Na een andere start procedure of er was een startlamp kapot was de start niet zoals van mij gewend. Erik "smidjen" messink had echter minder problemen met de startlichten en kon mij na ca. 50m al inhelen van af de rij achter mij.Tijdens de gehele 2e manche bleef de Delta continue op de staart van de Golf van Messink, maar kon geen gaatje vinden om hem voorbij te komen, met als resultaat een toch zeer nette 2e plaats.

3e Manche;

In de aanloop naar de voorstart kon ik merken dat de spelling in mijn stuurarm groter was geworden, en bijj nadere controle  bleek er een lagertje van de onderste kruiskoppeling eruit was gedrukt door alle problemen van de laatste weken. Bij het oprijden van het startveld viel deze kruiskoppeling definitief uit elkaar en met gevolg dat de Lancia afgesleept moest worden door de sleeptrekker. Door het ontbreken van materiaal en het goede gereedschap kon het probleem niet meer opgelost worden en was de wedstrijd voorbij.

Finale;

Na het inpakken van alle spullen zijn we toch nog gebleven om de finale te bekijken. De strijd in die finale ging tussen de Golf van Messing en de Justy van Paus. Paus had de betere start en gaf deze na een spannende finale over 8 ronden ook niet meer af. Een verdiende overwinning voor Gerben Paus.

Onze collega teamrijder Martijn Lentjes reed deze wedstrijd ook en reed boven verwachting in de Standaard klasse. In de 1e manche kwam hij na een spannende race op een zeer nette en verdiende 3e plek. In de 2e Manche kon hij achter de MR2 van Lokate de eerste 2 bochten als 2e doorkomen en kon de zeer snelle MR2 tot aan de 4e ronde heel goed volgen, maar toen viel ook voor hem het pechduiveltje naar voren en klapte in de 2e bocht z`n versnellingsbak, zeer jammer voor ons hele team want het zag er voor ons bijde goed uit, maar technische pech kun je nooit voorspellen.

 

Gr Erwin

« Terug naar overzicht